Kérdés esetén keress minket bizalommal: +36-70/311-0011

Blog

Előnyök, Ajánlások és Figyelmeztetések

A szempilla stylistok számára mindig fontos, hogy a legjobb eszközöket és technikákat használják, hogy ügyfeleik elégedettek legyenek és visszatérjenek. Az egyik innovatív termék, amely egyre népszerűbb a szakmában, az UV ragasztó. De miért érdemes ezt a technológiát használni, és kinek ajánlott? Ebben a cikkben mindent megtudhatsz az UV ragasztó használatának előnyeiről és korlátairól.

Mi az UV ragasztó?

Az UV ragasztó egy speciális típusú ragasztó, amely UV fény hatására köt meg. Az ilyen típusú ragasztók gyors és erős kötést biztosítanak, ami különösen előnyös a szempilla hosszabbításoknál, ahol precizitás és tartósság elengedhetetlen.

Megkülönböztetünk híg és sűrű uv ragasztókat.

Színben találkozhatsz: átlátszó, lila, kék, fekete színűvel.

Kötési idő: 0,5mp-1mp-3mp-5mp.

1. Gyors kötési idő:

Az UV ragasztó egyik legnagyobb előnye a gyors kötési idő. Az UV fény hatására azonnal megköt a ragasztó. Nem kell super bondert vagy kötésgyorsítót használni az építés végén. Nincs 48 órás szabály a vendég részére.

Bizonytalan vagy abban, hogy milyen ívű pillát használj a vendégnek? Nyugi, biztos nem vagy egyedül! Mivel nagyon sok fajta ív közül tudsz választani, hoztunk Neked egy kis segítséget.

 

Pár tipp a megfelelő ív kiválasztásért ⬇️

Csak természetesen…

Ebbe a csoportba tartoznak a mostanra már ritkán használt ívek. A műszempilla elterjedésének idején a ezekkel az ívekkel dolgoztak, mára viszont szinte alig fellelhetőek. 

J” - Utánozza a szempillák természetes formáját. Nagyon enyhe íveltséggel rendelkezik, így abszolút beleolvad a természetes pilla állományba. Emiatt Inkább olyanoknak ajánlott, akik inkább csak dúsabb, 1-2 mm-el hosszabb szempillákat szeretnének.

“B” - A J és a C ív közé esik. Általában a belső szemzughoz építik be. Kevésbé egyenesek és laposak, mint a J curl szempillák, így kicsit jobban kiemelik a szemet. Természetes hatása miatt népszerű választás a C ívvel való keveréshez, textúra és lifting kialakításához. Tökéletes azok számára, akik nem szeretnének túl íves, látható szempillákat, de mégis kiemelnék a szemet. 

Ideális ✅

Mindenkinek, aki nagyon természetes hatású szettet szeretne, illetve egyenes szempillákkal rendelkező vendégeknek.

Nem ajánlott  ❌

Lógó, megereszkedett szemhéjjal rendelkező vendégeknek, lefelé görbülő szemekhez.

A leggyakoribb kérdések és válaszok, melyek lifting vagy laminálás alatt felmerülnek! Nem csak kezdőknek ajánljuk, de azoknak is, akik bizonytalanok egy új termékkel kapcsolatban. Bármennyire is egyszerűnek tűnik egy folyamat, a minőségi és tartós eredmény érdekében, dolgozzunk bármilyen anyaggal, pár alapszabályt be kell tartani.

A LAMIPLEX  egy új, innovatív, professzionális termék, amelyet kifejezetten a gyors szemöldök laminálásra és szempilla liftingre terveztek! A hatékonyságon felül mélyen táplálja is a szálakat, már a kezelés közben, extra volument és fényt adva nekik!

A szett alkalmas otthoni használatra?

A LAMIPLEX nagyon gyors hatóidővel működik, ezért, és alapvető biztonsági okokból szakmai ismeretet igényel a használata. A minőségi eredmény elérése érdekében fordulj szakemberhez, aki megfelelő képzettséggel rendelkezik.

Hogy kell megfelelően előkészíteni a pillákat és a szemöldököt a kezelés előtt?

Tisztítsd meg a bőrt és a szőrszálakat BrowXenna® Mélytisztító samponnal vagy más szempilla samponnal, tisztító folyadékkal. Ehhez a folyamathoz javasolt egy puha ecset vagy szálmentes pamut korong, mellyel elkerülhető a bőr túlzott dörzsölése. Öblítsd le a sampont vízzel, és töröld szárazra.

„Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul” - Audrey Hepburn

Egy szépen felépített műszempillának sok előnye van! Azon kívül, hogy lerövidíthető a reggeli készülődést, kiemeli a természetes vonásokat és öltözteti az arcot! 

Bár sokféle stílus közül lehet választani, a leggyakrabban kért forma a cat eye, más néven cicaszem. A másik népszerű a kicsit természetesebb hatású dolly, ami kerekebb, babásabb megjelenést kölcsönöz.

Mivel minden ember egyedi, a tökéletes végeredmény kulcsa a szemformák és az ahhoz leginkább passzoló stílusok ismerete! Érdemes építés előtt konzultálni a vendéggel a lehetőségekről, adj tanácsot, hogy mi állna neki a legjobban, melyik stílus emelné ki leginkább a szépségét, mert egy megfelelő pillasorral épp az ellenkező hatást lehet elérni. 

A legkedveltebb stílusok, amit a vendégek kérnek:

1. Classic

2.Cat eye

3.Doll/ round

4.Squirrel

5.Fox eye

6.Kim Kardashian style

Ha azok közé tartozol, akik nem a karácsonyi hajrától, hanem inkább az üresjárattól félnek, fogadd meg a tanácsainkat!????????

1. Legyél rugalmasabb, mint mások.
Biztosíts olyan időpontokat, amit a többiek nem vállalnak: korábban reggel vagy később, az esti órákban. Ha szükséges áldozd be a szombati napod is. 

 2. Adj extrát ajándékba!
Karácsony közeledtével mindenkinek jól esik egy kis plusz törődés – Te legyél az a szépség-szakember, aki megadja ezt! Például ajándékcsomagokkal, plusz kezelésekkel, amit csak meg tudsz oldani, persze, olyan kereteken belül, hogy Neked is megérje. 

3. Posztolj többet! 
Az ünnepi hajrában nagy a "zaj" a közösségi hálón. Ne hagyd, hogy az oldalad háttérbe szoruljon. Érdemes jelen lenni a szempillás facebook csoportokban is. 
Tegyél ki minden nap posztot, készíts videót is, beszélj aktuális trendekről, adj otthon is alkalmazható kezelési, ápolási tippeket, tarts akár élő kérdezz-feleleket is. Szóval, hívd fel magadra a követőid figyelmét! 

Amikor a szemöldök laminálás nem hozza várt eredményt. Itt az ideje, hogy segítsünk választ adni néhány gyakran ismételt kérdésre a szemöldök laminálással kapcsolatban!

Az ELSŐ dolog, amikor valami elromlik, hogy feltesszük magunknak a kérdést, „miért”Miért történt ez? Mit tehetek, hogy ez a jövőben ne forduljon elő? Ahelyett, hogy sokáig kellene keresni a válaszokat, itt megtalálod őket!

Mikor laminálható legkorábban Vendég szemöldöke?

Általában azt javasoljuk, hogy a szemöldök laminálási időpontok között legalább 5-6 hét teljen el.

A Vendég arra panaszkodik, hogy a kezelés utáni napon “göndör” a szemöldöke. Mit javasoljunk?

Lehet, hogy a Vendég hason alszik, így az éjszaka folyamán a szemöldök szálak a párnához dörzsölődnek. Igen, tudjuk, hogy alvás közben erre nehéz figyelni, mégis érdemes jelezni a Vendégnek, hogy lehetőség szerint, a laminálás napján háton aludjon. 

A másik fontos lépés, amit a Vendégnek szükséges betartani, hogy fürdés, arctisztítás után a még nedves szemöldököt egy szempillakefével fésülje formára, hogy a szálak kiegyenesedve száradjanak meg. Két-három hét telt el a laminálás óta, de a Vendég szemöldöke látványosan hullani kezdett.

Ennek több oka is lehet, például a következők:

  • A laminálás első fázisához használt anyagot (PERM) nem távolították el teljesen a szemöldökről, így az tovább “dolgozott” a folyamatok alatt. Ez a túlzott, a javasolt hatóidőt átlépő kémiai reakció okozhatja a szálak sérülését. Ilyenkor a szemöldök szálak kiszáradnak, törékennyé válnak.
  • A laminálás első fázisa nem lett megfelelően semlegesítve. A laminálás 2. fázisában a fő cél a szálak kutikula rétegének visszazárása. Ha a hatóidő előtt töröljük le a fixáló krémet, a folyamat befejezetlen maradhat. Így a szemöldök “védtelen” lesz, kiszárad és töredezni kezd.

Itt fontos megjegyezni, hogy a lamináláshoz használt anyagokat mindig NEDVES, puha vattakoronggal, alaposan le kell törölni minden további fázis, anyaghasználat előtt! 

Miért szükséges az utóápolás? 

Itt az ideje, hogy felhívjuk a Vendégek figyelmét a hennafestés otthoni utóápolásának fontosságára! 

Fontos hangsúlyozni, hogy a kozmetikai kezelések, legyen az például egy arckezelés, szempilla lifting vagy ez esetben hennafestés ne érjen véget akkor, amikor a Vendég elhagyja a szalont. A hennával való festés után is meg kell adni a szemöldöknek azt a törődést, amit megérdemel. 

A megfelelő utókezelés nélkül nem festenénk a hajunkat sem, ezért a szemöldökre is ugyanúgy kell gondolnunk. Olyan termékekre van tehát szükségünk, amelyek hidratálják, táplálják és erősítik a szálakat. Mindemellett a hennához szorosan kapcsolódó utóápolók fokozzák a festés tartósságát is!

A BrowXenna® kínálatában számos utóápolási terméket találni. Mi most elhoztuk Nektek a 3 kedvencünket, hogy segítsünk a választásban! 

Az első, a BrowXenna® Botex-X szérum, amelyet mind szemöldökre, mind pedig szempillára lehet alkalmazni. A BrowXenna® egyik egyedülálló készítménye hialuronsavval dúsítva, amely helyreállítja és erősíti a szőrszálakat, sűrűbbé, fényessé és teltebbé teszi azokat. A hatóanyagok mélyen behatolnak a szőrszálak szerkezetébe, felgyorsítják a regenerációs folyamatokat, helyreállítják a laminálás, szőkítés, a gyakori hennával vagy festékkel való kezelés okozott esetleges sérüléseket.

https://www.muszempillawebaruhaz.hu/BROWXENNA-BOTEX-X-SZERUM

Mit érdemes figyelembe venni, ha hennával dolgozol?

A henna keverési aránya nincs kőbe vésve, mégis ez az egyik legfontosabb tényező, ami befolyásolja a végeredményt: Természetesen vendégtől függ, hogy kinek mi áll jól, de minél folyékonyabb a henna, annál gyengébb lesz a szín. Sűrűbb keverés mellett a szín viszont erős, akár tetovált hatású is lehet.


A BrowXenna® kölönösen nagy gondot fordít arra, hogy felhívja a figyelmet, a különböző színkeverési tanácsok mellett, a megfelelő hígítási arányokra is. 

Az, hogy milyen hígításban keverjük ki, illetve hány rétegben applikáljuk a hennát, nagyban befolyásolja a színmélységet és a tartósságot a bőrön.

A nyári hónapok után nem csak a fák kezdik hullatni a leveleiket, de a szervezet is változásokon megy keresztül. Ahogy a melegebb idő búcsúzik, rövidülnek a nappalok, a hőmérséklet is csökkeni kezd és a szokásosnál gyorsabban hullanak ki a szempilláink is.

Egy szemnek átlagosan 90-150 szempillája van. Annak ellenére, hogy 60-90 naponként cserélődnek, újra nőnek, a szempilláink ciklusonként kihullanak. Naponta körülbelül 2-5 szálat veszítünk, viszont főleg a nyári hónapokban, ezt szinte észre sem vesszük.

 

Őszi szempilla hullás? Miért történik ez? 

A nyári hónapokban a melegebb hőmérséklet arra készteti a szempillákat, hogy hosszabb ideig maradjanak a telogén fázisban – más néven nyugalmi fázisban.

Ez azt jelenti, hogy valószínűleg jó néhány szempilla  van, amelyek emiatt megkésve hullanak ki, mint normál esetben. 

Ahogy közeledik az ősz, a hőmérsékletek és a páratartalom (sokszor sajnos hirtelen) megváltozik.  Ez a változás az, ami a szempillák növekedési ciklusát is befolyásolhatja, és ez az oka annak, hogy itt-ott észreveszünk több lehullott szálat. Az állandóan száraz, mesterségesen fűtött környezetben szempilláink törékenyebbé válnak és hamarabb ki is kiszáradnak.

Hűvösebb időben is fokozódik a faggyútermelés, ezzel védekezik a szervezet a haj és a bőr kiszáradása ellen. 

Ősszel így nem csak több hajszálat, de több szempillát is veszítünk. 

A BrowXenna® professzionális termékcsalád elérhető Magyarországon. 

Mi is az a BrowXenna?

Természetesség - Tapasztalat - Innováció

Ezzel a három szóval jellemezhetőek leginkább a BrowXenna® szortimentjébe tartozó termékek, melyek piacvezető helyet foglalnak el a professzionális szemöldök-és szempilla festékek, henna, laminálás és gyantázás világában.

A BrowXenna® márka már a világ 35 országában van jelen, termékeit nagy sikerrel alkalmazzák nap mint nap a szépségiparban dolgozó szakemberek. Minden terméke válogatott, minőségi hozzávalókból készült, amit laboratóriumi tesztek igazolnak.

A cég nem csak a minőségre fektet nagy hangsúlyt, de termékeivel világszerte oktatja is a szempilla-és szemöldökfestés művészetét, immáron több, mint 50,0000 szakembernek átadva a tudás.

Alapítóik és ideológusaik, Irina Levchuk és Natalia Krasnoperova nemzetközileg elismert szempilla- és szemöldökstylistok, valamint trénerek. Tanfolyamaik a szempilla-és szemöldök ipar aranystandardjává váltak a világ minden táján. Irina Levchuk és Natalia Krasnoperova több mint 11 éve foglalkozik a szempillak-és szemöldökök festés, formázás és az ahhoz szorosan kapcsolódó termékek fejlesztésével.

A szempilla lifting az elmúlt években lett igazán népszerű, mint egy alternatíva azoknak a vendégeknek, akik esetleg allergiás reakció miatt nem viselhetnek műszempillát, vagy csak egy természetes, mégis igen látványos, „karbantartást” nem igénylő alternatívát szeretnének.

A liftinggel egy tartós, heteken át ívelt szempillasort alkothatunk. 

Ahhoz, hogy ezt az eljárást is professzionális szinten végezzük, az egyik legfontosabb tényező a megfelelő ragasztó kiválasztása, mely a pillákat a lifting során a szilikon padon tartja.

A hagyományos ragasztókat évek óta töretlenül használják. Ezek általában ecsetes kialakítású, sűrűbb, átlátszó ragasztók, melyek ugyan ellátják a feladatukat, viszont eltávolításuk mind a szilikon padról, mind a szempillákról hosszadalmas és nehéz feladat. 

Ugye Te is találkoztál már ezzel a kis kellemetlenséggel? 

Minden szépségápolási ágazatban szinte hetente jelennek meg újdonságok, nincs ez másképp a szempilla építés, kozmetika világában sem. Ahogy pár éve a lifting eljárás taszította le a virtuális trónról a szempilla dauert, a hagyományos ragasztókat is egyre többen cserélik a most abszolút újdonságnak számító ragasztóbalzsamok.

Először is mindenképpen kell rendelkezned érettségi bizonyítvánnyal. A KATA kiváltásához szükséges elvégezned a kozmetikus technikus vagy a sminkes és szempillaépítő képzést. 

A sminkes és szempillaépítő képzés elvégzésének az ideje 5-7 hónap. A kozmetika, intenzív felnőttképzés esetén is 1 év. Mindkét képzés jó alapot adhat az induláshoz. Azonban ha Te a műszempilla világában akarsz elhelyezkedni, azaz a munkád 80%-a műszempilla építésből fog állni, érdemes választani egy neves oktatót! Aki, a mentorod lesz! Ha jól választasz rengeteg segítséget fogsz kapni, akár 1 nap alatt is! 

A cél a sikeres szalonmunka! Tartós, minőségi szett építéséhez, meg kell tanulnod A TŰ PONTOS APPLIKÁLÁST!

Egy nagyon fontos dolgot kiemelnék: bármelyik képzést / oktatót is választod, még 2023-ban is azt gondolom, hogy 1D alapot NEM TANULUNK ONLINE!

Lovely – luxus márka, az orosz piacról

Új termékcsaláddal bővült webshopunk!

Büszkén jelentjük, hogy a magára a 21. század legnagyobb szépség-projektjeként hivatkozó Lovely márkával bővült a kínálatunk! A számunkra oly fontos kiemelkedő minőség, így újabb izgalmas termékekben mutatkozik meg a webshopunkban, szempilla és szemöldök styling kategóriákban egyaránt.

 

A Lovely fő célja, hogy mindent megadjanak partnereiknek, vásárlóiknak, ami a női szépségápolást, a törődést jelenti számukra. Ennek mentén a márkanév alatt a szépségipar több ága is sikeresen működik: oktatás, szépségszalonok és termékgyártás. A 2012-ben alapított cég napjainkban vezető pozíciót tölt be a szféra nemzetközi szakértőjeként. Minden terméküket és szolgáltatásukat kiváló szakemberek gyártják és tesztelik, újabb és újabb innovatív ötleteket megvalósítva.

„Amerre nézek promade terem“

 

avagy premade? A hazai piacon, ahogy világ szerte is, egyre több előre fanolt szempillával találkozhatunk.

D-ben, méretben, ívben gazdag az ország!

Hogy lehet a premade jó dolog? Művészet becsomagolva 1D technikával!? Üresen maradt volume képzés helyek? Ezek a dolgok ugye összefüggnek. Miért is menjen el egy szempilla művész russian volume oktatásra százezerért (vagy még többért), ha megy ez másképp?! Ez a kijelentés régóta felzaklat oktatókat/cégeket, amit megértek, de a világ fejlődik! Az egészségre vigyázni kell, az időből pedig pénzt kell csinálni! 
Ne féljünk a fejlődéstől! Jön akár akarod, akár nem! A taxisok az uber ellen, a szabók a varrógép ellen harcoltak.........a vége: alkalmazkodás.

 

 

 

???? Ázsia a világ kozmetikai élvonalában ???? – Bemutatjuk a Lashes by Love webshopjában árult márkákat! ????®️
Neicha – a tiszta szépség ☺️
A NEICHA szót két francia szóból alkották meg: a „neige” tisztát jelent, míg a „charmant” szépet vagy kedveset. Ez a szóösszetétel tökéletesen magába foglalja, amit a márka képviselni kíván. Céljuk, hogy tiszta és egyszerű szépséget adjanak meglévő adottságaidhoz, termékeikkel szeretnék kiemelni az eredeti, természetes báját a használóiknak.
Megkülönböztetetten odafigyelnek, hogy a legjobb minőségű műszempillákat és ápolószereket állítsák elő, ezzel is irányt mutatva a világ kozmetikai gyártóinak, hogy a minőségre törekvés mások számára is alapvető igény legyen. Csakis a legkiválóbb alapanyagokból dolgoznak, nagyon szigorú minőségellenőrzési folyamattal, és övék a világ legnagyobb raktára a műszempilla gyártók között.
Napjainkban hódít a premade…avagy a promade❤️ Sokak számára a két kifejezés közötti különbség sem tiszta☝️
De egyenlőre maradjunk a premade rajongóknál❤️
Neked is lehet rossz napod.☝????
Attól még, hogy vállalkozó vagy, vendégekkel foglalkozol, tele van a naptárad, simán lehet, hogy bal lábbal kelsz fel. Ezzel nincsen semmi gond. Belefér. Viszont a vendégeid ezt nem érezhetik meg, hiszen a vállalkozásod múlik rajta!
Hogyan tudod kezelni a rosszabb napokat?

Emlékszel, amikor még fénymásolószalonba jártunk laminálni? Most már nem a papírlapokat, hanem a rakoncátlan szemöldököt alakíthatjuk rendezetté ezzel a technikával.

2021-ben a divat egyik fontos vezérelve a természetesség, ami a műszempillák készítésére is hatással lett. Minél inkább eredetinek látszik, annál jobb! Egyre erősebb lett ez az igény, ami az ívek és a vastagság kialakítása mellett abban is megmutatkozik, hogy a pillák hossza ne haladja meg a 12 millimétert, sőt – ha igazán naturalisták vagyunk – inkább maradjon 5-10 milliméter között. ????

•A felfrissülés fuvallatát hozza az ősz•

Az újratöltés helyett most egy teljesen új szett szempilla mellett döntöttük, és új lendület veszünk! ☝️

Ezzel nemcsak az a célunk, hogy még több hasznos információt és minőségi terméket juttassunk el hozzátok, de azt is reméljük, hogy még erősebb Lashes by Love közösséget építünk!❤️‍

Emlékeztek az első napra?

Mindannyian valahol elkezdtük, akik a szakmában maradtunk...okkal tettük

Egy kis segítséget szeretnénk nyújtani a nálunk vásárolható fanokhoz. A legjobb minőségű handmade premadek applikálása sem olyan egyszerű, mint azt mások gondolják.

Egy nagyon aktuális témát boncolgatunk
Tudjuk, milyen nehéz rendet teremteni

Az IDŐD bizony ÉRTÉK…

Kozmetikusok, pillások, körmösök, fodrászok: minden szolgáltató megküzd vele, hogyan lehet korrekten jelezni a vendégnek, hogy az időd abszolút nem mindegy.

Az üzleted be kell zárni, de az insta oldalad nem! 

5 dolog, amiről szépségszakértőként posztolhatsz, és nem vendégfotó!

Elégedetlen vendégek, versenytársak vagy régi irigyek…ugye ismerős
Mit tudsz kezdeni azzal, ha rossz híredet keltik?
Tudjuk, hogy ez egy elég éles téma, épp ezért foglalkozunk vele!