Kérdés esetén keress minket bizalommal: +36-70/311-0011

Blog

LamiPlex kérdések és válaszok

Lashes by Love Shop
Lashes by Love Shop
2023.12.28 18:53
LamiPlex kérdések és válaszok

A leggyakoribb kérdések és válaszok, melyek lifting vagy laminálás alatt felmerülnek! Nem csak kezdőknek ajánljuk, de azoknak is, akik bizonytalanok egy új termékkel kapcsolatban. Bármennyire is egyszerűnek tűnik egy folyamat, a minőségi és tartós eredmény érdekében, dolgozzunk bármilyen anyaggal, pár alapszabályt be kell tartani.

A LAMIPLEX  egy új, innovatív, professzionális termék, amelyet kifejezetten a gyors szemöldök laminálásra és szempilla liftingre terveztek! A hatékonyságon felül mélyen táplálja is a szálakat, már a kezelés közben, extra volument és fényt adva nekik!

A szett alkalmas otthoni használatra?

A LAMIPLEX nagyon gyors hatóidővel működik, ezért, és alapvető biztonsági okokból szakmai ismeretet igényel a használata. A minőségi eredmény elérése érdekében fordulj szakemberhez, aki megfelelő képzettséggel rendelkezik.

Hogy kell megfelelően előkészíteni a pillákat és a szemöldököt a kezelés előtt?

Tisztítsd meg a bőrt és a szőrszálakat BrowXenna® Mélytisztító samponnal vagy más szempilla samponnal, tisztító folyadékkal. Ehhez a folyamathoz javasolt egy puha ecset vagy szálmentes pamut korong, mellyel elkerülhető a bőr túlzott dörzsölése. Öblítsd le a sampont vízzel, és töröld szárazra.

Miért nem szabad bőrradírt használni a laminálás előtt?

A peelingekben lévő szemcsék apró mikrosérüléseket okoznak a bőrön. Egy sérült bőrfelületen történő laminálás irritációt vagy allergiát is kiválthat!

Melyik lépés után formázható a szemöldök?

A szemöldök formázását, legyen az csipeszel vagy gyantával, a folyamat utolsó lépéseként csináld. Egy szőrszál eltávolítása is sérülés a bőr számára, még ha nagyon apró is, ezért ugyan úgy kialakulhat irritáció vagy allergiás reakció.

Lehet kombinálni a laminálást és a festést? 

A festést a folyamat végén lehet elvégezni. Javasoljuk a BrowXenna OXYGEN O2 termékeit. Gyengéd, ammóniamentes, mégis nagyon hatékony szempilla-és szemöldökfesték, mely az oxigén erejével és nano pigment technológiával alkotja meg az intenzív, tartós színeket. Ezek a festékek, ha szükséges, Oxygen O2 Clear Shade Diluter –  együtt is használhatóak. Árnyalat hígítóval kombinálva a festék nem sötétíti el a hajat túlzottan, ápoló összetevői pedig táplálják a szálakat.

 

Le kell fóliázni a szemöldököt?

NEM! Mivel a LAMIPLEX úgy lett megalkotva, hogy gyorsan “dolgozzon”, felesleges lefedni a szemöldököt. 

Milyen gyakran lehet laminálni, vagy liftingelni?

Ez egyéntől és a szálak állapotától is függ, de átlagosan 1,5-2 havonta ajánlott.

 

Mit tehetünk, ha az applikáció közben a bőr kipirosodik vagy égni kezd?

Ha ilyet tapasztalunk, bő vízzel azonnal le kell mosni. 

Minden kezelés előtt szükséges allergia tesztet végezni! Ha allergia nem áll fenn, de az alap bőrtípus érzékenyebb, védőkrémet lehet használni.

 

Miért lesznek világosabbak a kezelés után?

A göndörítő krémben lévő anyagok hatására a melanin részben lebomlik a szőrszálakban.

 

Miért a 2. lépésnél a legfontosabb beállítani a szálakat a megfelelő irányba?

Mert a 2. lépés a fixálás, amikor véglegesítjük a formát, ilyenkor a fixáló krém bezárja a szálak felszínét. Ha erre nem fordítunk nagy gondot, utána már nem vagy csak nehezen korrigálható a végeredmény. FONTOS, hogy laminálásnál ne térjünk el a szálak növekedési irányától 45 foknál nagyobb mértékben! Ellenkező esetben nem csak természetellenes lesz az eredmény, de károsíthatjuk is a szemöldököt.

 

A laminálás igényel utólagos formázást?

Igen! Előfordulhat, hogy a mindennapi sminkelés, tisztálkodás, alvás “elmozdítja” a laminált szemöldököt. Ahhoz, hogy a formát minél tovább megőrizzük, nem csak ápoló anyagokat, de pl. szemöldök formázó szappanokat, fixáló géleket is használhatunk. 

https://www.muszempillawebaruhaz.hu/BROWXENNA-SMINK-ES-SZEMOLDOK-FORMAZAS

 

Mi  a P-Plex Recovery?

A P-Plex Recovery véd, erősít és ragyogást ad. Egy egyedülálló formula extra összetevőkkel dúsítva, mint pl. a hidrolizált kollagén, selyem fehérje, kókuszolaj és panthenol, amelyek helyreállítják és megerősítik a szálakat lifting vagy laminálás után / közben. Védi a haj szerkezetét a kémiai anyagok károsító hatásaitól a kezelés alatt, védőréteget hoz létre, simaságot és extra fényt ad neki. Általában a kezelés végén kell felvinni néhány csepp P-Plex Recovery krém, amit egyenletesen kell eloszlatni a szálakon.

 

Miért sűrű a P-Plex Recovery konzisztenciája?

Ennek több oka is van:

-Mivel sűrűbb, jobban tartja a szőrszál, nem csúszik le a folyamat alatt.

-Gazdaságosabban használható, mert nagyon kevés is elég belőle.

-Rengeteg tápláló összetevőt tartalmaz, ezért sűrűbb, mint más típusú ápolók.

Miért csak az 1. lépéshez adható hozzá a P-Plex Recovery?

Mivel a laminálás első lépése egy erősebb kémiai anyaggal történik, ezért a P-Plex Recovery-t hozzáadva az 1. lépéshez csökkenti az esetleges károsodást. 

 

Lehet helyettesíteni a P-Plex Recovery-t más márka termékével?

Nem ajánlott! A szettben lévő anyagok úgy lettek megalkotva, hogy 100%-ban kiegészítsék egymást a tökéletes eredmény érdekében. Bármelyik lépéshez használt anyagot más típusú termékre cserélni okozhat pl. nem várt irritáció vagy rossz végeredményt.

 

Szükséges az otthoni ápolás laminálás után?

Ajánlott. Rendszeres otthoni ápolás nélkül a laminálás kevesebb ideig fog tartani. Ráadásul a kozmetikus nem fogja tudni megismételni a kezelést 1,5-2 hónap után, ha a szőrszálak minősége ezt nem engedi meg. Javasolt használni pl. szérumokat, pakolásokat, mint pl. BrowXenna® BOTEX-X Ceramidos Koncentrátum, BrowXenna® BOTEX-X szérum vagy BrowXenna® SPA Zöld maszk.

https://www.muszempillawebaruhaz.hu/BROWXENNA-SZEMOLDOK-ES-SZEMPILLA-APOLAS

 

Használható a P-Plex Recovery szőkítés vagy festés alatt?

Igen. Ha szükséges, 1:8 arányba keverhető, így védi a szálakat.

 

Hogy válasszuk ki a megfelelő mennyiségű P-Plex Recovery krémet és a hatóidőt?

Fontos! A P-Plex Recovery krém kis mértékben lassítja a folyamatot! A jelzett hatóidőkbe ez a plusz idő már bele van számolva!

-Vastag, erős, ősz szálak esetén: használja a STEP 1 LIFT göndörítő krémet. Az ajánlott alkalmazási idő 5-7 perc.

-Közepesen vastag szálak esetén: keverje össze a STEP 1 LIFT-et és a P-Plex Recovery-t 4:1 és 1:1 közötti arányban, a szálak állapotától függően. Az ajánlott alkalmazási idő 4-6 perc.

-Gyenge, vékony szálú, száraz szálak esetén: keverje össze a STEP 1 LIFT-et és a P-Plex Recovery-t 1:1 arányban. Az ajánlott alkalmazási idő 3-6 perc.

 

Hány kezelésre elegendő a szett?

Körülbelül 30 alkalomra elegendő.

 

Meddig őrzi meg a minőségét?

Felbontás nélkül 36 hónapig.

 

Meddig használható felbontás után?

Felbontás után 6 hónapon belül érdemes felhasználni.

FONTOS! Mindig vannak kivételek és kivételes helyzetek, amikor nem lehet ilyen kezelést végezni:

  1. Bármilyen összetevőivel szembeni intolerancia, ami allergiát okozhat. Allergia tesztet minden ilyen típusú kezelés előtt szükséges csinálni.
  2. Bármilyen bőrsérülés vagy gyulladás az érintett területen.
  3. Terhesség (különösen az első trimeszterben).