Kérdés esetén keress minket bizalommal: +36-70/311-0011

Blog

ÍVEK A SZEMPILLA VILÁGÁBAN

Lashes by Love Shop
Lashes by Love Shop
2024.04.11 09:27
ÍVEK A SZEMPILLA VILÁGÁBAN

Bizonytalan vagy abban, hogy milyen ívű pillát használj a vendégnek? Nyugi, biztos nem vagy egyedül! Mivel nagyon sok fajta ív közül tudsz választani, hoztunk Neked egy kis segítséget.

 

Pár tipp a megfelelő ív kiválasztásért ⬇️

Csak természetesen…

Ebbe a csoportba tartoznak a mostanra már ritkán használt ívek. A műszempilla elterjedésének idején a ezekkel az ívekkel dolgoztak, mára viszont szinte alig fellelhetőek. 

J” - Utánozza a szempillák természetes formáját. Nagyon enyhe íveltséggel rendelkezik, így abszolút beleolvad a természetes pilla állományba. Emiatt Inkább olyanoknak ajánlott, akik inkább csak dúsabb, 1-2 mm-el hosszabb szempillákat szeretnének.

“B” - A J és a C ív közé esik. Általában a belső szemzughoz építik be. Kevésbé egyenesek és laposak, mint a J curl szempillák, így kicsit jobban kiemelik a szemet. Természetes hatása miatt népszerű választás a C ívvel való keveréshez, textúra és lifting kialakításához. Tökéletes azok számára, akik nem szeretnének túl íves, látható szempillákat, de mégis kiemelnék a szemet. 

Ideális ✅

Mindenkinek, aki nagyon természetes hatású szettet szeretne, illetve egyenes szempillákkal rendelkező vendégeknek.

Nem ajánlott  ❌

Lógó, megereszkedett szemhéjjal rendelkező vendégeknek, lefelé görbülő szemekhez.

Mindenki kedvencei…

“C” - Igazi jolly joker, a leguniverzálisabb ív. Ezzel az íveltséggel készült szett szinte mindenkinek jól áll. Szépen kinyitja a szemet anélkül, hogy túl drámai hatást keltene. Leginkább pl. Bambi-eye, Dolly, Kardashian stílusú szettekhez ajánlott ív.

Ideális ✅

Mindenkinek, akár még egyenes szempillákkal rendelkező vendégeknek is. 

“CC” - Átmenet a C és a D ívű pillák között. Íveltsége erősebb, mint a C ívű pilláknak. Nagyon szépen hangsúlyozza a szemet anélkül, hogy túlságosan drámai hatású lenne, igazi babás tekintet és nyitott tekintetet kölcsönöz. Optikailag emeli a pillákat. 

Nem ajánlott  ❌

Mélyen ülő szem vagy zárt szemtípus esetén. Lógó, megereszkedett szemhéjjal rendelkező vendégeknek, mert íveltsége zavaró lehet a felső szemhéjnál.

” D” - Drámaibb hatású szettekhez ideális, az erős íveltség miatt jobban hangsúlyozzák a szemet. Nagyon hasonló a CC ívhez, de egy kicsit göndörebb. Különösen ajánlott a lefelé hajló szempillákkal rendelkező vendégek számára, akik látványosabb megjelenésre vágynak, mert ez az ív megnyitja és nagyobbítja a szemet. 

Mivel íveltsége miatt rövidebb tapadási felülettel rendelkezik, ezért felhelyezéskor körültekintőbben kell eljárni, hogy a tartósság hetekig megfelelő legyen.

Ideális ✅

Különösen jó választás lehet pl. lefelé álló szempillákkal rendelkező vendékenek. Szemüveget viselő vendégek számára is jobb választás, mert göndörsége miatt nem lesz zavaró.

Nem ajánlott  ❌

Lógó, megereszkedett szemhéjjal rendelkező vendégeknek, mert erős íveltsége esetleg szúrhatja a felső szemhéjat.


Extrém és  drámai…

“L  , L+“ - Ennek az ívnek hasonló alakja van egy fektetett L betűhöz. Az L és L+ ívek lényegében C vagy D pillák, lapos alappal, de inkább szögletesnek nevezhető. A lapos alapnak köszönhetően vendégek számára a legnagyobb emelését tudja biztosítani. Az L és L+ curl úgy lett kifejlesztve, hogy nyitottabb hatást biztosítson pl. a megereszkedett szemhéjú, mélyen ülő szemmel rendelkezőknek.  Az L+ valamivel göndörebb, mint az L ív.

Ideális ✅

Egyenes vagy enyhén lefelé mutató természetes szempillák esetében. Lefelé görbülő szemforma esetén, megereszkedett szemhéjú és mélyen ülő szemű vendégeknek  . 

Nem ajánlott❌

Nagyon rövid, gyenge és erősen lefelé álló szempillákkal rendelkező vendégeknek, mivel hosszabb talpa miatt a rövid pillák nem adának megfelelő támaszt.

 

” M” - Egyre népszerűbb típus. Kifejezetten úgy tervezték, hogy drámaibb hatást keltsen. Az M ív a J ív ellentéte. Az pillák talpa egyenes, a vége viszont nagyon ívelt, így kifejezetten ajánlott pl. foxy vagy cat eye szettekhez. Megnyitja a tekintetet, volume technikát alkalmazva pedig sokkal sűrűbb és dúsabb lesz a szempillák töve is!

 Ideális ✅

Egyenes vagy lefelé mutató természetes szempillák esetében. Lefelé görbülő szemforma esetén, megereszkedett szemhéjú és mélyen ülő szemű vendégeknek  .

 Nem ajánlott❌

Nagyon rövid, gyenge és lefelé mutató szempillákkal rendelkező vendégeknek, mivel hosszabb talpa miatt a rövid pillák nem adának megfelelő támaszt.