Kérdés esetén keress minket bizalommal: +36-70/311-0011

Blog

Szemformák és szettek

Lashes by Love Shop
Lashes by Love Shop
2023.12.13 13:06
Szemformák és szettek

„Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul” - Audrey Hepburn

Egy szépen felépített műszempillának sok előnye van! Azon kívül, hogy lerövidíthető a reggeli készülődést, kiemeli a természetes vonásokat és öltözteti az arcot! 

Bár sokféle stílus közül lehet választani, a leggyakrabban kért forma a cat eye, más néven cicaszem. A másik népszerű a kicsit természetesebb hatású dolly, ami kerekebb, babásabb megjelenést kölcsönöz.

Mivel minden ember egyedi, a tökéletes végeredmény kulcsa a szemformák és az ahhoz leginkább passzoló stílusok ismerete! Érdemes építés előtt konzultálni a vendéggel a lehetőségekről, adj tanácsot, hogy mi állna neki a legjobban, melyik stílus emelné ki leginkább a szépségét, mert egy megfelelő pillasorral épp az ellenkező hatást lehet elérni. 

A legkedveltebb stílusok, amit a vendégek kérnek:

1. Classic

2.Cat eye

3.Doll/ round

4.Squirrel

5.Fox eye

6.Kim Kardashian style

Most hoztunk nektek egy pár példát, amit Te is fel tudsz használni a munkád során:

Mandula - a leggyakoribb szemforma. Körülbelül kétszer olyan hosszú, mint amilyen magas, és a legsokoldalúbban építhető forma. A mandulaszemű vendégek gyakorlatilag bármilyen stílust viselhetnek, amit csak kérnek. Ennek eredményeként a végeredmény kiválasztása az vendég által elérni kívánt hatástól függ.

Kerek - A kerek szemek nyitottabbnak és fényesebbnek tűnhetnek, mint más szemformák, de egy rosszul felépített szett esetén a vendég tekintete úgy tűnhet, mintha sokkos állapotban lenne. Kerüld az őzike és a nyitott, dolly stílust, helyette válassz classic vagy cat eye formát. Ha a hossz a külső sarkok felé koncentrálódik, az segít megnyújtani a szemeket, és a mandula formájú szem illúzióját keltheti. Kerüld el a mega volume fanokat és a D-CC ívet, mert ezek is riadt tekintetet kölcsönöznek. Ehelyett válassz valami lazábbat, például egy B vagy C-t.

Megereszkedett szemhéj esetén - Nem csak idősebb vendégeknél fordulhat elő, hogy a felső szemhéj bőre megereszkedik, ilyenkor szempilla vonal akár el is tűnhet. Ezeknél a vendégeknél kerüld el az erős volume fanokat és íveket, mint a CC és D, mivel ezek annyira felgöndörödnek, hogy a csúcsok szinte beleolvadnak a szemhéjba, ami természetellenes megjelenést és esetleg még kényelmetlenséget is okozhatnak. 

Ehelyett válasszon olyan ívet, amely egyenes alapja miatt túlnyúlik, például L, L+ vagy M. 

Mélyen ülő szem - A rövidebb hosszúságú, erősen ívelt (CC,D, D+) és mega volume szettek természetellenesnek tűnhetnek. Válassz valamivel lazább fanokat (2-3D) és hosszabb méretű pillákat, hogy a szemet kiemeld. Egy őzike vagy dolly stílus a megfelelő hosszal szem közepe felé koncentrálva gyönyörűen kinyithatja a tekintetet.

Lefelé görbülő szem -  amikor a szem külső sarka lejjebb van, mint a belső, nagyon fontos elkerülni a cat eye vagy a foxy stílust, mert a görbületet még jobban kihangsúlyozza. Ez szomorkás, álmos tekintetet kölcsönözhet. Válassz őzike vagy dolly stílust. Ebben az esetben érdemes a hosszabb szálakat a szem közepe felé koncentrálni.

A lifting hatásért próbálj erősebb ívet használni (pl. CC, esetleg D) volume technikával. 

Távol ülő szemek - Ha a 2 szem között nagyobb a távolság, optikailag van lehetőség a korrigálásra. Ebben az esetben a belső szemzug felé érdemes hosszabb szálakat építeni és a volument oda összpontosítani. Megfelelő választás lehet pl. egy fordított cat eye stílus!