Kérdés esetén keress minket bizalommal: +36-70/311-0011

Blog

Henna keverési arányok

Lashes by Love Shop
Lashes by Love Shop
2023.09.22 13:38
Henna keverési arányok

Mit érdemes figyelembe venni, ha hennával dolgozol?

A henna keverési aránya nincs kőbe vésve, mégis ez az egyik legfontosabb tényező, ami befolyásolja a végeredményt: Természetesen vendégtől függ, hogy kinek mi áll jól, de minél folyékonyabb a henna, annál gyengébb lesz a szín. Sűrűbb keverés mellett a szín viszont erős, akár tetovált hatású is lehet.


A BrowXenna® kölönösen nagy gondot fordít arra, hogy felhívja a figyelmet, a különböző színkeverési tanácsok mellett, a megfelelő hígítási arányokra is. 

Az, hogy milyen hígításban keverjük ki, illetve hány rétegben applikáljuk a hennát, nagyban befolyásolja a színmélységet és a tartósságot a bőrön.

De hogy is néz ki ez a gyakorlatban? 

1️⃣Lágy, enyhén púderes hatásért hígabb, tej állagú keverési arányt kell tartanunk. A bőrön ilyenkor nem tart hetekig a szín, de tökéletes lehet azoknak, akik a lehető legtermészetesebb végeredményt szeretnék.

2️⃣Tartósabb fedési eredményért keverjük szójaszósz állagúra a hennát az oldattal. Ilyenkor a bőr erőteljesebb, élesebb kontúrt kap, a szemöldök szálai pedig fényesebbek, intenzívebben pigmentáltak lesznek. 

3️⃣Ha tetovált hatást, és ezzel a legtartósabb eredményt szeretnéd elérni, akkor keverd joghurt állagúra a hennát az oldattal. Ez egy igazán erőteljes, magas fedést biztosít, mellyel eltakarható egy előző tetoválás is. Bőrtípustól függően akár 6 hétig is tartós eredmény.

Ezeket a tényezőket szem előtt tartva tényleg csak a fantázia szabhat határt a professzionális henna festésnek!