Kérdés esetén keress minket bizalommal: +36-70/311-0011

Blog

Őszi szempilla ápolási tippek

Lashes by Love Shop
Lashes by Love Shop
2023.09.06 13:00
Őszi szempilla ápolási tippek

A nyári hónapok után nem csak a fák kezdik hullatni a leveleiket, de a szervezet is változásokon megy keresztül. Ahogy a melegebb idő búcsúzik, rövidülnek a nappalok, a hőmérséklet is csökkeni kezd és a szokásosnál gyorsabban hullanak ki a szempilláink is.

Egy szemnek átlagosan 90-150 szempillája van. Annak ellenére, hogy 60-90 naponként cserélődnek, újra nőnek, a szempilláink ciklusonként kihullanak. Naponta körülbelül 2-5 szálat veszítünk, viszont főleg a nyári hónapokban, ezt szinte észre sem vesszük.

 

Őszi szempilla hullás? Miért történik ez? 

A nyári hónapokban a melegebb hőmérséklet arra készteti a szempillákat, hogy hosszabb ideig maradjanak a telogén fázisban – más néven nyugalmi fázisban.

Ez azt jelenti, hogy valószínűleg jó néhány szempilla  van, amelyek emiatt megkésve hullanak ki, mint normál esetben. 

Ahogy közeledik az ősz, a hőmérsékletek és a páratartalom (sokszor sajnos hirtelen) megváltozik.  Ez a változás az, ami a szempillák növekedési ciklusát is befolyásolhatja, és ez az oka annak, hogy itt-ott észreveszünk több lehullott szálat. Az állandóan száraz, mesterségesen fűtött környezetben szempilláink törékenyebbé válnak és hamarabb ki is kiszáradnak.

Hűvösebb időben is fokozódik a faggyútermelés, ezzel védekezik a szervezet a haj és a bőr kiszáradása ellen. 

Ősszel így nem csak több hajszálat, de több szempillát is veszítünk. 

Mikor nőnek vissza az elvesztett szálak? 

A helyzetet azonban általában nem kell olyan drámaian elképzelni! Kopasz, egyenetlen szempillasor csak súlyosabb károsodás, belső probléma esetén fordul elő!

A hirtelen, nagyobb mennyiségű szálvesztés után a pillák kb. 6 hét után helyreállnak, alkalmazkodva az aktuális évszakhoz. 

 

Mit tehetünk, hogy egy épített szett tovább tartson?

A szempillák úgy vannak programozva, hogy egy bizonyos hossz, életciklus elérése után kihullanak, ezzel egy időben az applikált műszempillát is magukkal viszik. Ez a fokozottabb őszi időszakban a vendég számára drámaibb és szembetűnőbb szempillavesztést mutathat a tükörben.

Természetesen az építési folyamat során is fontos a szabályok betartása, a megfelelő anyaghasználat, a helyiség hőmérséklete és páratartalma a ragasztó szempontjából, stb. 

Azonban pár tanácsot fontos ilyenkor elmondani a vendégnek: 

Mondd el neki röviden, hogy ősszel milyen folyamatok mennek végbe, miért veszíthet több tincset, mint máskor és ez miért természetes folyamat. Így nem merülhet fel a vendégben esetleg az, hogy pl. rosszul lett applikálva a pilla vagy rossz volt az anyaghasználat. 

Érdemes otthoni szempillaápoló szérumot használni.

  • Egy megfelelő ápoló szérum védi a pillákat a hidegebb időszakban - 

https://www.muszempillawebaruhaz.hu/PULUK-LUXURIANT-EYELASH-SERUM-Szempilla-apolo

Alapos tisztítás!

  • Profi szempilla stylistként ezt természetesen nem újdonság, viszont néha a vendég erről megfeledkezik. Sokan tévesen attól tartanak, hogy a tisztítás hatására kihullik az épített pilla. Ha a szennyeződést, sminket nem távolítja el a vendég nap végén, nem csak a munkád tartósságát veszélyezteti, de a természetes szálak egészségét is, hisz akár fertőzés is kialakulhat a szemen. 

Ajánl neki megfelelő szempilla sampont és ecsetet, amivel otthon könnyedén elvégezheti a napi lemosást.

https://www.muszempillawebaruhaz.hu/SZEMPILLA-TISZTITO-CSOMAG

  • Tipp, az allergiaszezonban a rendszeres tisztítás csökkentheti a kellemetlen tüneteket is! 

Rendszeres utántöltés! 

  • A gyakoribb töltés segít átvészelni ezt az időszakot. Érdemes elmagyarázni a vendégnek, hogy ilyenkor gyakoribb, 2 hetenkénti töltésre is szüksége lehet. Így a szett folyamatosan szép, egységes és dús marad. 

https://www.muszempillawebaruhaz.hu/4D-0-07-NARROW-SMART-PROMADE-VOLUME-FANS-ONE-SIZE

Összefoglalva, a megfelelő utóápolási szabályok betartása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az épített szett mindig szép és ápolt, a természetes pillák pedig egészségesek legyenek egész évben, évszaktól függetlenül!