Kérdés esetén keress minket bizalommal: +36-70/311-0011

Blog

Laminálás eredmény nélkül?

Lashes by Love Shop
Lashes by Love Shop
2023.11.13 10:32
Laminálás eredmény nélkül?

Amikor a szemöldök laminálás nem hozza várt eredményt. Itt az ideje, hogy segítsünk választ adni néhány gyakran ismételt kérdésre a szemöldök laminálással kapcsolatban!

Az ELSŐ dolog, amikor valami elromlik, hogy feltesszük magunknak a kérdést, „miért”Miért történt ez? Mit tehetek, hogy ez a jövőben ne forduljon elő? Ahelyett, hogy sokáig kellene keresni a válaszokat, itt megtalálod őket!

Mikor laminálható legkorábban Vendég szemöldöke?

Általában azt javasoljuk, hogy a szemöldök laminálási időpontok között legalább 5-6 hét teljen el.

A Vendég arra panaszkodik, hogy a kezelés utáni napon “göndör” a szemöldöke. Mit javasoljunk?

Lehet, hogy a Vendég hason alszik, így az éjszaka folyamán a szemöldök szálak a párnához dörzsölődnek. Igen, tudjuk, hogy alvás közben erre nehéz figyelni, mégis érdemes jelezni a Vendégnek, hogy lehetőség szerint, a laminálás napján háton aludjon. 

A másik fontos lépés, amit a Vendégnek szükséges betartani, hogy fürdés, arctisztítás után a még nedves szemöldököt egy szempillakefével fésülje formára, hogy a szálak kiegyenesedve száradjanak meg. Két-három hét telt el a laminálás óta, de a Vendég szemöldöke látványosan hullani kezdett.

Ennek több oka is lehet, például a következők:

  • A laminálás első fázisához használt anyagot (PERM) nem távolították el teljesen a szemöldökről, így az tovább “dolgozott” a folyamatok alatt. Ez a túlzott, a javasolt hatóidőt átlépő kémiai reakció okozhatja a szálak sérülését. Ilyenkor a szemöldök szálak kiszáradnak, törékennyé válnak.
  • A laminálás első fázisa nem lett megfelelően semlegesítve. A laminálás 2. fázisában a fő cél a szálak kutikula rétegének visszazárása. Ha a hatóidő előtt töröljük le a fixáló krémet, a folyamat befejezetlen maradhat. Így a szemöldök “védtelen” lesz, kiszárad és töredezni kezd.

Itt fontos megjegyezni, hogy a lamináláshoz használt anyagokat mindig NEDVES, puha vattakoronggal, alaposan le kell törölni minden további fázis, anyaghasználat előtt! 

A laminálás formája szép, viszont a Vendég szemöldöke az elején és a végén veszített dússágából.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy mindenhol egyformán dús szemöldökkel él. Az emberek többségének a szemöldök eleje, vége jelentősen ritkább és vékonyabb szálakból áll.

Ahhoz, hogy az eleve ritkább, gyengébb szálakat megvédjük, érdemes a laminálást először a szemöldök közepén elkezdeni, ahol erősebb szálak vannak. Így az érzékenyebb részeket megvédhetjük a hosszabb ideig tartó kémiai reakciótól.

A vendég ekcémára, égéshez hasonló tünetekre  panaszkodik a laminálás után.

A kezelés alatt használt termékek különböző vegyi anyagok keverékéből állnak és egy olyan kémiai reakció megy végbe a folyamat során, amely okozhat esetleges bőrsérüléseket.

Okozhatják az anyagok túl vastag rétegben való applikálása is, ami a bőrhöz érve irritációt, és NEM EKCÉMÁT okozott. A laminálás során ügyelni kell arra, hogy a szemöldök tövétől felfelé vigyük fel az anyagokat, és amennyire csak lehetséges, óvjuk a bőrt. Ha csak vékony rétegben applikálunk, nemcsak hogy jelentősen spórolunk, de minimalizáljuk is az ilyen esetek előfordulását. 

Nagyon érzékeny bőr esetében használhatunk vékony réteg vazelint is.


A szemöldököt nem tudja a Vendég szépen befésülni, hullámosak és szárazak a szálak.

A “vad” szemöldökre tökéletes megoldás lehet otthoni ápoláshoz a BROWXENNA® BOTEX-X SZÉRUM hialuronsavval! Helyreállítja és erősíti a szőrszálakat, sűrűbbé, fényesebbé és teltebbé teszi azokat. A hatóanyagok mélyen behatolnak a szálak szerkezetébe, felgyorsítják a regenerációs folyamatokat, helyreállítják a laminálás, szőkítés, a gyakori hennával vagy festékkel való kezelés okozott esetleges sérüléseket.

A laminálás nem tartott 5-6 hétig.

Egyes emberek szemöldöke sokkal erősebb, egyenesen, lefelé növő szálakból áll. A laminálás során ezeket a szálakat természetellenes irányaba “kényszerítjük”, ezért nem tartják a beállított formát 3-4 hétnél tovább. 

Erre a problémára megoldás lehet, ha a Vendég szemöldök formázó szappant használ. A BrowXenna® Szemöldökformázó szappan lehetővé teszi, hogy tetszőleges irányba formázzuk a szemöldököt. Extra tartós, laminált hatást hoz létre, miközben hidratálja és táplálja a szálakat.

A másik ok lehet még az, hogy a szálak nem lettek kellően megemelve, felfésülve. Minél jobban meg van emelve, annál tartósabb a forma. Természetesen nem mindenkinek áll jól a túlzottan felfésült stílusú szemöldök, érdemes mindenki arcformájához harmonizáló formát kialakítani, így ezt a kezelés előtt a Vendégnek érdemes elmondani.